Smacznych Świąt!

Święta, to nie tylko czas prezentów. To przede wszystkim czas spędzony w gronie najbliższych. To również okazja to smakowania przepysznych dań, które serwowane są na świątecznych stołach. Alicja Rokicka przygotowała dla nas smaczne propozycje na to, jak ten stół urozmaicić. Dania, które proponuje nie tylko kuszą aromatem, lecz kompozycje podania sprawiają, iż owy stół mienić będzie się paletą wyjątkowo przygotowanych potraw. „Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta” zapewnią, iż każdy z gości raczyć będzie się daniami, które zaspokoją kubki smakowe najbardziej wymagających smakoszy.

Alicja Rokicka proponuje ponad sto wspaniałych roślinnych przepisów na śniadania, obiady, podwieczorki, zupy, drugie dania i desery. Można rzec, że tak suto zastawiony stół cieszyć będzie każdego od lewa do prawa. I nikt nie ma prawa narzekać, bowiem przepisy sprawią, że każdy odejdzie od stołu z uczuciem sytości i dobrego smaku. Alicja Rokicka jest autorką najpopularniejszego bloga WEGAN NERD, o tematyce wegańskiej. Zatem należy przyznać, iż książka ta, jest „zbiorem” kilkuletnich doświadczeń Pani Alicji. Nie jest to przypadkowa lista potraw, lecz skrupulatnie dopasowana kompozycja kunsztownie przygotowanych dań. Książka ta zawiera wiele inspirujących przepisów, które każdy z nas może przygotować i raczyć swoich domowników. A to spowoduje, że nasz dom, będzie najczęściej odwiedzany. Zwłaszcza w porze obiadowej.

Alicja Rokicka prezentuje nam propozycję bezmięsnych potraw. I czyni to w sposób bardzo różnorodny. Autorka pokazuje nam jak wykreować wyśmienite przekąski, które sprawdzą się na każdej imprezie. Możemy być wówczas pewni, że każdy z gości wprowadzony zostanie w dobry nastrój. Jeśli zapytacie mnie, jakie dania serwowane  w tej książce polecam najbardziej, najchętniej odpowiedziałbym – wszystkie! Warto spróbować wszystkiego po trochu. Na pewno filet z selera z majerankiem, sprawi, że rozpłyniemy się z rozkoszy degustowania tak wykwintnie skomponowanej potrawy. Pieczone łazanki przypomną nam smaki z dzieciństwa. Zakwas buraczany, o tak świąteczny stół nie może obejść się bez tego smaku. Miłośnicy pasztetów i pieczeni również będą usatysfakcjonowani. Tylko spójrzcie – magia! Zresztą co ja Wam będę pisał. Sięgnijcie po tę publikację i skosztujcie sami. Ja idę gotować. Życzę Wam smacznych Świąt. Za egzemplarz książki serdecznie dziękuję Wydawnictwu Marginesy https://marginesy.com.pl/

Dodaj komentarz