Gotu Gotu z Anną Jaroń
W serii czterech kartonówek pt. „Gotu Gotu” najmłodsi czytelnicy pobudzają swoje apetyty, a przede wszystkim wyobraźnię. A to zaś sprawia, że w ich sercach jeszcze bardziej potęguje zainteresowanie lekturą książeczek pt. „Ciacho”, „Kaszka”, „Naleśnik”, „Jajko”. Zatem drogi czytelniku – smakuj!, słuchaj!, dotykaj!, wąchaj!, patrz! i wraz z Anną Jaroń zajrzyj do kuchni, by odkryć piękno jej świata.
Gotowanie to doskonałe urozmaicenie dla każdego z nas. Nie tylko daje nam smaczne posiłki, lecz również przyjemność odkrywania swoich kulinarnych talentów. A książki dla najmłodszych czytelników autorstwa Anny Jaroń są wyjątkowym i ciekawym zaproszeniem do wspólnego gotowania. To sprawi, że z wypiekami na twarzach będziemy poznawać smaki i czerpać przyjemności płynącą z odkrywania swojego kulinarnego talentu.
W serii czterech kartonówek pt. „Gotu Gotu” najmłodsi czytelnicy pobudzają swoje apetyty, a przede wszystkim wyobraźnię. A to zaś sprawia, że w ich sercach jeszcze bardziej potęguje zainteresowanie lekturą książeczek pt. „Ciacho”, „Kaszka”, „Naleśnik”, „Jajko”. Zatem drogi czytelniku – smakuj!, słuchaj!, dotykaj!, wąchaj!, patrz! i wraz z Anną Jaroń zajrzyć do kuchni, by odkryć piękno jej świata. Świata smaku, który zaspokoi apetyty każdego, kto sięgnie po tę serię książek. Dlatego też już dziś przyGOTUjcie się na lekturę bajek, które zaGOTUją do czerwoności waszą kulinarną ciekawość.
„Ciacho” to zaproszenie do poznania tajników wyrobu tegoż smakołyku, który cieszy się apetytem każdego łasucha. Dzięki tej książeczce możemy nauczyć się jak samodzielnie przyrządzimy ten rarytas. A wiadomo nie od dziś, że najlepiej smakuje to, co przyGOTUjemy samodzielnie. Wówczas smakujemy nie tylko ten smakołyk, lecz również kawałek serca, które wkładamy w ten wypiek.
„Kaszka” to kolejna atrakcja, do której zaprasza nas Anna Jaroń. Dzięki tej książeczce odkrywamy sekret doskonałej kaszki, która podbije apetyty, każdego, kto po nią sięgnie. Możecie być pewni, że wówczas Wasi goście, którym zaserwujecie taką kaszkę wręcz zaGOTUją się z zazdrości, że to właśnie Wy posiadacie taki talent.
„Naleśnik” to trzecia książeczka, która najmłodszym czytelnikom ilustruje proces przygotowania smakołyku, który jest kulinarnym pragnieniem wielu z nas. Myślę, że każdy, kto posiądzie wiedzę ich wyrabiania, będzie częstym bywalcem swej kuchni, nie tylko w wersji gościa, lecz kucharza zakasującego rękawy do pracy przy produkcji ciasta, z którego wyrosną pyszne naleśniki. Zatem przyGOTUjcie się na smaczną lekturę.
„Jajo” odkrywa przed nami przepis na zaserwowanie jajecznicy, która zdobędzie podniebienia nasze i naszych gości, którzy coraz częściej będą zaglądać do naszej kuchni. A to za sprawą kolejnej książeczki Anny Jaroń, która najmłodszym czytelnikom ukazuje tajniki kulinarnego świata. Tajniki, które jeśli już poznają, pozwolą zdobyć uznanie każdego, kto zasmakuje w jajecznicy, którą wedle przepisu autorki przyGOTUjecie.
Książeczki Anny Jaroń z serii GOTU GOTU („Ciacho”, „Kaszka”, „Naleśnik”, „Jajo”) ukazały się nakładem Wydawnictwa Tekturka